Judit
3 °C
6 °C

Egy éven át lopták a monitorokat Sárváron

2002.11.13. 14:16
Lebukott Sárváron egy tolvajbanda, melynek tagjai egy éven át lopták egy neve elhallgatását kérő cég számítógép alkatrészeit. Eddig 15 gyanúsítottat fogott el a rendőrség.
Számítógép monitorok alkatrészeit, rádiótelefon tartozékokat loptak el két sárvári ipari park területén lévő üzemből és az érintett cég zalaegerszegi telephelyéről is; a lopássorozatnak eddig 15 gyanúsítottját fogta el kedden a rendőrség.

A károsult cég neve elhallgatását kérte

Palkó Andrea alezredes, a Sárvári Városi Rendőrkapitányság vizsgálati osztályvezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a rendőrségi feljelentést a nevének elhallgatását kérő cég képviselője tette, miután raktárkészletükben észlelték a hiányt. Az alezredes ismertetése szerint a vállalat néhány dolgozója egy éven át úgy hordta ki az ipari park kapuján a monitor alkatrészeket, hogy a portaszolgálat ellenőrzésén nem akadtak fenn. A nyomozás eddigi adatai szerint a biztonsági szolgálat tagjai közül senki sem keveredett gyanúba.

Szabadlábon

A rendőrök az adatgyűjtés során eljutottak egy másik, szintén az ipari parkban működő partnercég üzemébe, valamint egy zalaegerszegi telephelyre is, ahol hasonló módon elkövetett lopásokat igazolt a vizsgálat. A rendőrök az ügy kapcsán a napokban több házkutatást is tartottak, s közel ötmillió forint értékű számítástechnikai és híradástechnikai alkatrészt foglaltak le. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek, a nyomozás szakértők bevonásával tovább folyik.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!