Natália
-3 °C
7 °C

Gót-kult weboldalt kárhoztatnak a montreáli lövöldözésért

2006.09.15. 08:20
Vámpírrajongó közösségi weboldalt hibáztatnak többen is a szerdai kanadai ámokfutásért. A Dowson College kávézójában lövöldöző férfi tagja volt a goth-horror site-nak, a végül magával is végző fiatalember egy lányt megölt, húsz embert megsebesített.

A kanadai sajtó egy része a Vampirefreaks.com című online gótikus-horror-kult weboldalt hibáztatja a szerdai montreáli ámokfutásért. Mint kiderült, a húsz embert megsebesítő és egy fiatal lányt meggyilkoló férfi tagja volt a goth-rajongók közösségi oldalának. "Gyűlölet és düh kavarog bennem" - ez állt a 25 éves Kimveer Gill profiljában az oldalon, írja a ctv.ca. A fiatalember olyan fotókat töltött fel magáról, amiken fegyverekkel pózol.

Az oldal működtetője határozottan visszautasította a vádakat, hogy a Vampirefreaks.com-nak bármi köze lenne a történtekhez. Idén egyébként már volt egy olyan gyilkossági eset, amiben szintén felmerült a Vampirefreaks.com felelőssége. Jethro Berelson szerint azonban a hatszázezer tagot számláló oldal alapvetően barátságos, erőszakmentes és szeretetteli közösség, és statisztikai alapokon bármely más, hasonló nagyságú közösségben előfordulhatnak hasonló esetek.


Kimveer Gill fegyverekkel pózol

A site vezető híre természetesen a lövöldözéssel és a médiavisszhanggal kacsolatos reagálás, amiben Jethro Berelson ("Jet") részvétét fejezi ki az érintettek hozzátartozóinak, és egyúttal leszögezi, hogy nem a weboldal hatására kezdett lövöldözni az egykori tag.

A friss híradások szerint saját magával végzett az ámokfutó, bár a rendőrség korábban azt jelentette, hogy az egyik helyszínre érkezett rendőr lőtte le a férfit. A boncolás során két lövedéket találtak a lövöldöző testében. Ezek közül az egyik a karján sebesítette meg, és ez volt az a golyó, amely a rálövő rendőr pisztolyából származott. A másik lövedék a fejét érte, és mint kiderült: ezzel az ámokfutó végzett saját magával.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!