Ambrus
-7 °C
3 °C

Dél-Amerikában is látni vélték Farkas Róbertet

2002.05.15. 11:23
Tucatszámra érkeznek a bejelentések a rendőrségre arról, hogy látni vélték Farkas Róbertet, a móri bankrablással összefüggésbe hozott fiatalembert. Egyes bejelentések szerint Dél-Amerikában, más hírek szerint Szlovákiában látták Farkast. Rendőrségi szemmel azonban ezek a bejelentések kevéssé értékelhetőek - vélekedik Kovács Lajos, főnyomozó, aki szerint előfordul az ilyen eljárásokban az is, hogy valaki haragos szomszédjában "véli felismerni" a keresett személyt.
Kovács Lajos, a móri bankrablással kapcsolatos rendőrségi vizsgálat irányítója szerint semmilyen információ nem támasztja alá azt, hogy az ukrán maffiának köze volna a móri vérfürdőhöz, igaz kizárni sem lehet teljes bizonyossággal azt, hogy nincs esetleg külföldi szála a bűnügynek.

A környező országokban is érdeklődnek

Ez túl nagy ügy, ahhoz, hogy csak itthon keresgéljük az elkövetőket - vélekedett a rendőrezredes. A magyar rendőrség éppen ezért felvette a kapcsolatot a környező országok rendőrségeivel és az Interpollal is.

Haragos szomszédok is tesznek bejelentést

Kovács Lajos tájékoztatása szerint tucatszámra érkeznek a bejelentések Farkas Róbert vélelmezett tartózkodási helyéről. A móri rablógyilkossággal összefüggésbe hozható férfit látni vélték már Dél-Amerikában éppúgy, mint Szlovákiában. A szakember szerint azonban ezeknek a bejelentéseknek a nagy része rendőrségi szemmel értékelhetetlen.

Jelezte, előfordul az ilyen bejelentéseknél az is, hogy a haragos szomszédban "ismernek rá" a keresett személyre.

Kovács azzal kapcsolatosan, hogy Horváth Szilárd kihallgatását próbálják-e folytatni azt válaszolta: igyekeznek szóra bírni a fiatalembert, de az ő nyilatkozata nélkül is bebizonyítják, hogy érintett, vagy ártatlan-e az ügyben.

Hol van Farkas?

Farkas Róbert tartózkodási helyéről egyébként ellentmondásos információk jelentek meg. Farkas Róbert egy éve külföldön dolgozik - nyilatkozta az RTL Klub Híradójának a móri bankrablással összefüggésbe hozható férfi édesapja. Az édesapa azt kérte fiától, hogy tisztázza magát. Mint mondta, ő úgy tudja, hogy a fia a móri tragédia idején is külföldön volt, és most is ott van. A Blikk viszont arról írt szerdai számában, hogy Farkas bújócskát játszik a rendőrökkel és rendre kicsúszik az egyenruhások karmai közül.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.