Judit
-2 °C
8 °C

Újratárgyalják a móri ügyet?

2006.05.19. 08:53
Négy év nyomozás után, két eljárás egyesítése mellett elölről kezdhetik a móri bankrablók perét. Kaiser Ede a nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás miatt már jogerősen tényleges életfogytiglant kapott, Hajdú Lászlót más fegyveres rablások miatt ítélték 15 évre. A táblabíróság Kaiser ügyében határozhat perújításról.

Egy hónap múlva kezdődik a Fővárosi Bíróságon a móri gyilkosságokkal vádolt Hajdú László megismételt elsőfokú tárgyalása. Ha a bűntársának tartott, s a négy évvel ezelőtti bankrablás miatt már életfogytiglanra ítélt Kaiser Ede ügyében a táblabíróság perújításról határoz, akkor várhatóan egyesítik a két eljárást és újratárgyalják az egész bűnügyet - írja a Magyar Nemzet.

A gyilkos fegyvert még mindig nem sikerült megtalálni. Új, eddig még nem ismert bizonyíték pedig nincs a nyomozók tarsolyában. A bíróságnak tehát a már meglévő anyagból kell megállapítani Hajdú és esetlegesen Kaiser bűnösségét vagy ártatlanságát - írja a lap.

Idén februárban módosította a vádat a Fővárosi Főügyészség és Hajdú Lászlót tettesként vádolta meg hét gyilkossággal. A főügyészség akkor újraértékelte az összes rendelkezésre álló bizonyítékot és tanulmányozta a bírósági ítéleteket, ezek alapján döntött a vádmódosítás mellet.

Kaiser Ede a nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás miatt jogerősen tényleges életfogytiglant kapott, Hajdút más fegyveres rablások miatt ítélték 15 évre.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.