Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Kigyulladt a moszkvai Kis Színház

2006.08.26. 11:36
Egy nappal azután, hogy kigyulladt szentpétervári Szentháromság székesegyház kupolája, a szintén patinás moszkvai kis színház épülete is lángra kapott. A gyorsan terjedő tüzet egyelőre nem tudták megfékezni, az épületben pedig néhányan bent rekedtek.

Tűz ütött ki a moszkvai Petrovka utcai Kis Színházban, jelentette minisztériumi közlések alapján az Itar-Tass hírügynökség. A kisjátékszín hat emeletes régi épületének legfelső szintjén, egyelőre ismeretlen okokból keletkezett a tűz, és az alsó szintek felé terjedt.

A fa bútorok lángra kaptak

A lángok kis idő alatt majdnem hétszáz négyzetméteres területre terjedtek ki, a régi épületben található fából készült bútorok és rengeteg tárgy ugyanis rendkívül hamar lángra kaptak. Az első jelentések arról számoltak be, hogy mire a tűzoltók a helyszínre értek, hogy az oltást a régi épület nehezen megközelíthető, hatodik emeletén megkezdjék, addigra a színház javarésze, és a tetőszerkezet is lángokban állt.

A színház elé érkezett több tűzoltóegység munkáját nehezítette az is, hogy a Petrovka utcában jó néhány autó parkolt az épület környékén. Az utcát a forgalom elől lezárták, amikor a környékbeliek észlelték, hogy a színház épületében tűz keletkezett. A helyszín közelében tartózkodó járókelők arról számoltak be a hírügynökségnek, hogy nem sokkal az épület kigyulladása után óriási füst lepte el az egész utcát, és mivel a színház egy lakóépület közvetlen közelében található, félő, hogy a tömb is lángra kap.

Felújítás alatt állt

A tűz keletkezésének okát még vizsgálják. A színház épülete felújítás alatt állt. Valószínűsíthető, hogy a hatodik emeleten keletkezett tűz az ott rárolt gázpalackokkal van összefüggésben. Személyi sérülésről sem érkezett egyelőre jelentés, a minisztérium illetékese annyit közölt, az épületben tartózkodtak emberek a tűz keletkezésekor, akik közül néhányan a liftben rekedtek, amikor a lángok az alsóbb szintekre terjedtek.

Egy nappal a moszkai tűzeset előtt kigyulladt Szentpétervár egyik legszebb temploma, a kék kupoláiról híres Szentháromság székesegyház. A főkupola teljesen leégett, a tüzet ugyanis az épület magassága miatt nem tudták időben megfékezni.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!