Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Elfogták a százmilliós tahitótfalui műkincslopás gyanúsítottjait

2005.04.18. 13:01
A rendőrség elfogta a tahítótfalui műkincslöpás három gyanúsítottját, akiket azóta előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság. A százmillió forint értékű műkincsek közül eddig 55 milliónyi került elő, tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.

Elfogták a százmilliós tahitótfalui műkincslopás gyanúsítottjait, közölte az MTI-vel a rendőrség hétfőn. Az elkövetők tavaly november 25-én feltörték egy gyűjtő családi házát Tahitótfalun és onnan több száz éves, részben védett műkincseket, így többek között XVI-XIX. századi festményeket, kandallóórákat, gyertyatartókat, ikont, szobrot, tükröt, elefántcsont-berakásos ládát, széket, arany ékszereket és szőnyeget vittek magukkal.

A bűncselekménnyel okozott lopási kár meghaladja a százmillió forintot, mondta a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője. Horváczy Emese hozzátette, március 19-én a főváros III. kerületében elfogták T. Józsefet. A gyanúsított által használt gépkocsiból a helyszínen lefoglaltak egy gondolaszéket és egy videó kazettát, amelyen a bűncselekmény során eltulajdonított műtárgyak szerepeltek.

Még ugyanezen a napon tahitótfalui lakásán elfogták S. Balázst, akinek a kertjében, a vízóraaknába rejtve megtaláltak két kandallóórát, amelyek egyértelműen a bűncselekményből származnak. A rendőrség lopással gyanúsítja a két férfit, akik azonban a vallomástételt megtagadták, tette hozzá a szóvivő.

Az újabb adatok alapján a rendőrök április 13-án egy harmadik férfi, K. László gépkocsijából további hét darab, bűncselekményből származó festményt foglaltak le. Így a büntetőeljárás eredményeként összesen mintegy 55 millió forint értékű műkincs került meg.

A nyomozók még kutatnak négy festmény, egy elefántcsonttal berakott asztal, két gyertyatartó és az eltulajdonított arany ékszerek után, mondta a rendőrségi szóvivő. A három gyanúsított előzetes letartóztatásban van.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.