Judit
-2 °C
8 °C

Örökre a Tiszában maradhat a nagybecskereki busz

2005.04.23. 12:04
A szerbiai különleges egységek hiányos felszerelése és a civil mentőcsoportokkal szembeni bizalmatlanság is hozzájárult ahhoz, hogy egy héttel a zsáblyai buszszerencsétlenség után sem sikerült felszínre hozni a holttesteket és az autóbuszt, írja a Magyar Szó.
A szerbiai rendőrség és katonaság okolható azért, mert nem sikerült kimenteni a Tiszából az egy héttel ezelőtt a zsáblyai hídról vízbe zuhant autóbuszt és a benn rekedt holttesteket, írja szombati számában az újvidéki Magyar Szó. A kettétört autóbusz már alig látszik ki az iszapból és az idő múlásával egyre kevesebb az esély arra, hogy valaha is a felszínre hozzák.

Nyolc ember tűnt el

Legalább tizennyolc utassal zuhant a Tiszába a nagybecskereki autóbusz. Hét embert a víkendtelep lakói mentettek ki, és ők húztak ki három holttestet is a vízből. Eddig nyolc ember eltűnését jelezték, de nincs kizárva, hogy mások is a folyóban lelték halálukat.

A szerbiai rendőrség több napon keresztül nem adott hivatalos tájékoztatást a mentési munkálatokról, miközben az elkeseredett hozzátartozók többször is, legutóbb pénteken, lezárták a hidat a forgalom elől. Az egyesek szerint hiányosan felszerelt különleges egységnek a parancsnoka több napos hiábavaló próbálkozás után kért segítséget a Belügyminisztériumtól.

Nem fogadták örömmel

A rendőrség és a katonaság a mentési munkálatokban segítséget ajánló civilszervezetekkel sem megfelelően működtek együtt. A nagybecskereki búváregyesület tagjai például a tragédia után egy nappal engedték lemerülni, holott a holttestek kimentésére a balesetet követő órákban lett volna esély.

A különleges egység a magyarországi mentőcsoportok megjelenését sem fogadták kitörő örömmel, jó ideig csak a hídról követhették az eseményeket. Azt mondták nekik, hogy a mentőhajón nincs hely, pedig az állami televízió a csónakból forgathatott. Amikor végre feljutottak a hajóra, konkrét feladatot nem kaptak, így kedden elhagyták Zsáblyát.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.