Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Unokabátyja erőszakolta meg az értelmi fogyatékos lányt

2005.03.10. 13:11
A megalapozott gyanú szerint a 27 éves nyíregyházi férfi március 8-án egy mezőgazdasági területen megerőszakolta saját unokatestvérét, egy 15 éves, értelmi fogyatékos lányt.

Beismerő vallomást tett a rendőrségen az a férfi, akit unokahúga jelentett fel a rendőrségen nemi erőszak miatt, mondta el Fülöp Gergely hadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense az Indexnek. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint március 8-án a 15 éves, értelmi fogyatékos lány rokonait látogatta meg, és az unokatestvére felajánlotta, hogy majd hazakíséri.

Útban hazafelé, dél körül, egy Nyíregyháza szélén található földterületen a férfi megerőszakolta a tizenkét évvel fiatalabb, még fiatalkorú lányt. A feljelentést követően a Nyíregyházi Rendőrkapitányság erőszakos közösülés bűntettének megalapozott gyanújával másnap, szerdán őrizetbe vette a 27 éves fiatalembert, aki kezdetben tagadta, hogy köze lenne a történtekhez, de később elismerte tettét.

A férfi néhány hónapja szabadult hasonló bűncselekmény miatt kiszabott többéves börtönbüntetésből, előzetes letartóztatásba vételére a rendőrség hamarosan javaslatot tesz. A bíróságon valószínűleg nagy súllyal esik majd latba, hogy a férfi visszaesőként követte el tettét, és hogy áldozata fiatalkorú, védekezésre kevésbé képes, értelmi képességeiben korlátozott volt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!