Natália
-3 °C
7 °C

Nem tett vallomást a rendőrgyilkosság gyanúsítottja

2003.05.21. 17:44
Továbbra sem tett vallomást Engel Zoltán, aki múlt héten kedden a főváros II. kerületében egy családi házat készült kirabolni, a tűzpárbajban azonban lelőtt egy rendőrtisztet, és ő maga is megsebesült, majd elfogták.
Szerdán megkísérelték kihallgatni a Tököli Büntetés-végrehajtási Intézet kórházában lévő férfit, aki azonban továbbra sem tett vallomást - közölte Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Borbély Zoltán emlékeztetett rá, hogy a gyanúsított joga, ha nem akar, akkor nem tesz vallomást. Engel Zoltán véglegesen nem tagadta meg a vallomástételt.

Múlt héten csütörtökön a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) Engel Zoltánt előzetes letartóztatásba helyezte, s aznap átkerült a tököli rabkórházba.

A BKKB az előzetes letartóztatásba helyezést azzal indokolta, hogy cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet hivatalos személy sérelmére, több emberen elkövetett emberölés kísérlete bűntettének megállapítására.

Borsos József rendőrt, aki a tűzpárbajban életét vesztette, a belügyminiszter posztumusz alezredessé léptette elő, s hősi halottá nyilvánította. Cegléden temették el szerdán.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.