Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Sportitalon az eltűnt gyulai kislány fényképe

2000.08.04. 14:54
Már kapható az élelmiszerboltokban az a sportital, amelyen a két és fél éve eltűnt gyulai kislány, Szathmáry Nikolett fényképe látható. Az Index kérdésére az édesanya elmondta, hogy már Niki eltűnésének évében próbálkozott tejipari cégeknél, hogy tejesdobozokon szerepeljen a kislány fényképe. Akkor visszautasították, most egy osztrák sportital hazai forgalmazója kereste meg, hogy az üdítő címkéjére tenné Nikolett képét. A cég vezetője reméli, hogy év végéig 100 ezren is láthatják az flakonokon az eltűnt kislányt. Az ötletet egy korábban Nikivel közösen látott film, a Tejesdoboz adta az anyának.

Már több mint két és fél éve, hogy egy januári napon nem tért haza a délutáni néptáncórájáról Szathmáry Nikolett, nyolcéves gyulai kislány. A rendőrség megtudta, hogy hol látták utoljára Nikit. Miután édesanyja bejelentette eltűnését, napokon keresztül több százan fésülték át Gyulát és környékét. Mindhiába, Nikolett azóta sem került elő.

A kislány édesanyja mindent megtesz azért, hogy viszontlássa egyszer gyermekét. "Tudni akarom, hogy mi történt vele" - mondta kérdésünkre Niki édesanyja. Az asszony már a lánya eltűnése évében megkeresett tejipari cégeket, hogy termékeik dobozán szerepeltessék Niki fényképét. Azok a cégek azonban visszautasították a kérést.

A román határ közelsége miatt kézenfekvő volt, hogy keleti szomszédunknál is keressék Nikolettet. Ezért megjelent fényképe a Krónika című kolozsvári lapban, és más romániai újságokban is. Több élelmiszeripari cég is segített már a keresésben, így a Gyulai Húskombinát és a Délhús Rt. külföldre szállító kamionjaira öntapadó matricákat ragasztottak, amelyen ugyancsak Niki fotója látható.

A magyar kormány minisztereinek is írt már Szathmáryné, kis plakátokat és bélyegeket küldött nekik, és arra kérte őket, hogy, mivel sokat járnak külföldre, vigyenek magukkal a felhívásokból, vagy levelezésük útján küldjék szét szerte a világba. A legtöbben azt válaszolták, hogy továbbították a Külügyminisztériumba, volt, aki a protokollra hivatkozva utasította el a felkérést. A Külügyminisztérium arról tájékoztatta az édesanyát, hogy több országba is eljuttatták a felhívást. A plakát megjelent különböző külföldi lapokban, és televíziók is bemutatták Nikolett fényképét.

Két hónapja keresett meg egy sportital hazai forgalmazójának vezetője az ötlettel, és rögtön igent mondtam - idézte fel a kapcsolat kezdetét Nikolett édesanyja. Az eredeti ötlet egyébként a Tejesdoboz című amerikai filmből ered, amelyben egy elrabolt kislányt kerestek így szülei. Azt a filmet még Nikikével láttam - mondta az anya.

Az ital cimkéje
Már kaphatók a boltokban a Niki fényképével ellátott dobozok, a feltöltés folyamatos, hamarosan minden üzletben ezzel a címkével jelenik meg az ital - mondta el az Index kérdésére Katona Gábor, a forgalmazó VITA-Drinks Kft. ügyvezető igazgatója. A cégvezető elmondta, hogy három évvel ezelőtti amerikai látogatása során figyelt fel erre a Magyarországon még ismeretlen módszerre. Amikor megkapták az osztrák gyártótól az sportital forgalmazási jogát, Katona elhatározta, hogy követi a tengerentúli példát.

Remélem, hogy az év végéig 100 ezren is láthatják Nikolett fényképét az ital dobozán - mondta bizakodóan Katona Gábor. A cégvezető hozzátette, hogy kommunikációs csatornának tekinti az ital címkéjét, nem pedig reklámfogásnak. Katona nem tart attól, hogy versenytársaik az eladást növelő lépésként értékelik majd a kampányt.

Az osztrák gyártó is pozitívan fogadta a cég lépését, olyannyira, hogy hamarosan az eredeti gyári címkén szerepel Nikolett fényképe. Jelenleg ugyanis csupán egy rádolgozott matricán látható a fotó. Nikolett édesanyjának kérésére az ő munkahelyi telefonszáma olvasható a címkén.

Eltűnt kisfiú
Továbbra is keresik egy május 28-án eltűnt 11 éves bajai kisfiút, Till Tamást. A bajai rendőrkapitányság azért kérte pénteken ismét a lakosság segítségét, mivel érthetetlen okból, országszerte elterjedt az a valótlan hír, hogy a gyermek megkerült. A kisfiú édesanyjának munkahelye, a bajai Kötöttárugyár Kft. félmillió forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A kisfiú közel két hónapja szülei tudtával indult bajai otthonukból a helyi vadasparkba lovagolni, ahova - utóbb kiderült - hogy meg sem érkezett. A tizenegy éves Tamás körülbelül 145 centiméter magas, vékony testalkatú, szeme barna, sötétbarna színű haja eltűnésekor rövidre volt nyírva. Különös ismertető jele, hogy bal lábán, a bokája felett tenyérnyi sebhely van, és jellegzetesen raccsol.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.