Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Szökésben az elítélt nőgyógyász

2003.10.28. 19:25
Az 53 éves pécsi férfi egy olyan országban rejtőzködik feleségével, amellyel Magyarországnak nincs kiadatási szerződése.
Külföldre menekült, és jelenleg is ott bujkál az a nőgyógyász, aki három páciensét is megerőszakolta a pécsi Szülészeti Klinikán - tudta meg a HavariaPress. A hírügynökség információi szerint az 53 éves férfi egy olyan országban rejtőzik, amellyel Magyarországnak nincs kiadatási szerződése. A nőgyógyász ügye egyébként még 1996-ban kezdődött, három altatásban lévő páciensét ekkor erőszakolta meg a férfi.

A Pécsi Városi Bíróság először 2000-ben ítélte el a férfit, akkor - első fokon - öt és fél év büntetést kapott, illetve öt hónapig volt előzetes letartóztatásban. Még ugyanabban az évben sor került a másodfokú tárgyalásra is, ahol azonban eljárási hibákra hivatkozva felülbírálták az előző határozatot és újra első fokú ítéletet hoztak vele szemben. A nőgyógyász akkor öt év négy hónap börtönbüntetést kapott, s az ítélet jogerőre emelkedéséig szabadlábra engedték. Jogerős döntést végül idén hozott a Baranyai Megyei Bíróság.

Az orvosnak februárban kellett volna megkezdenie az időközben négy év négy hónapra mérsékelt büntetését, de ennek nem tett eleget. A rendőrség ezért május 19-én országos körözést adott ki az elítélt ellen, de mostanáig sem találták meg a férfit. A hírügynökség értesülései szerint a nőgyógyász minden magyarországi tulajdonát eladva, feleségével együtt egy olyan országba menekült, amellyel Magyarországnak nincs kiadatási szerződése.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.