Orsolya
7 °C
10 °C

Elmaradt a rekord Norbi Hősök tornáján

2001.09.09. 10:19
Ezúttal sem sikerült Schobert Norbertnek Guinness-rekordot döntenie, mert túl kevesen látogattak ki szombat délután a margitszigeti sportpályára. Az együtt tornázás világrekordját így még mindig a kínaiak tartják. Mikola István viszont eljött, akitől megtudhattuk, hogy a lelkes tömeg a nép egészségét szolgálja. Emellett a tárca "Dobogón az egészség" szlogenjével is szembesülhettünk.
Hiába várt Norbi nyolcezer embert a Hősök tornájára, még a fele sem jött el, így nem sikerült megdönteni a kínaiak együtt tornázásának világrekordját. A regisztrációk alapján szombat délután 2100-an látogattak ki a margitszigeti sportpályára, tehát kevesebben, mint tavaly a Lurdy-ház előtti kísérletnél.

Dobogón az egészség

Nehéz volt megszokni Norbi praktikus öltözetét
Azzal, hogy itt vannak, az egészséget, a nép egészségét szolgálják - szólt Mikola István a lelkes tömegnek, miközben Norbi arra buzdította az embereket, hogy kívánjanak neki boldog születésnapot. A tárca a rendezvény költségeihez is hozzájárult, hálából a színpad mögé kifüggeszthették a "Dobogón az egészség" szlogenjüket. Az ISM sem maradt ki a buliból, ugyan Deutsch Tamás máshol múlatta az időt, de helyette fiatal lányok osztogattak egy kérdőívet, amelyen a családok havi bruttó jövedelmére és sportolási szokásaira voltak kíváncsiak.

A jó hangulat azonban nem hiányzott, és erről a Guinness-kísérlet előtti órában Jáksó László és Balázs Pali gondoskodott. Csapatostul érkeztek az emberek a sportpályára, ki a családjával, ki barátaival, osztálytársaival. Több mint ötvenen egy közgazdasági szakközépiskola nevét hirdették pólójukon, mint az Index megtudta, Norbi egykori iskolájából a tornatanár javaslatára érkeztek a főként elsős lányok.

Az időjárás nem kedvezett

Akadtak bőven nézelődők is
Kora délután még esett az eső, ami pont arra volt elég, hogy sokaknak ne legyen kedve elindulni otthonról - magyarázta az Indexnek az egyik szervező. A látszólag óriási tömeg azonban délután öt órakor megállíthatatlanul lendült mozgásba, hiába volt kicsit hűvös és borongós az idő. Szerencsére a férfiak nem voltak rákényszerülve, hogy végig bámulják Norbi praktikus, ám gusztustalanul feszes ruháját, mivel vele tornázott Merlene Ottey, az atlétika királynője és a kibeszélős Mónika is. Rajtuk kívül - a lányok örömére - még a Pécsi Sasok is helyet kaptak a színpadon.

"Ez kemény volt" - értékelt félig magában egy lány az egyórás torna után. Persze kérdően nézett fel Norbira, hogy mi lesz az ingyen Moveland-belépőkkel, ha már be volt ígérve. Schobert megnyugtatta a közönséget, hogy a regisztrációk alapján sorsolnak ki néhány bérletet a hamarosan nyíló aerobik multiplexébe. A Guinness-rekordkísérlet pedig nincs feladva, jövő tavasszal újra megpróbálják megdönteni a négyezer-ötszáz fővel tartott világrekordot.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!