Emőke
8 °C
19 °C

A nyálminta hatására vallott a homoszexuális gyilkosság gyanúsítottja

2001.07.20. 14:56
Őrizetbe vették azt a fiatalembert, aki vallomása szerint májusban egy dísztőrrel sebezte halálra alkalmi partnerét egy XI. kerületi lakásban. O. Zoltán közölte: azért ölt, mert nem óhajtotta kielégíteni férfipartnere vágyait. A bűncselekményt korábban már beismerte valaki, de a DNS-vizsgálat bebizonyította, nem ő a tettes. Miután O. Zoltántól nyálmintát vettek, mindent bevallott.
Őrizetbe vették annak a gyilkosságnak a gyanúsítottját, amely májusban történt a XI. kerület egyik garzonlakásában. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a bűncselekményt egy másik, huszonhat éves férfi már korábban beismerte, aki az Erőmű utcai lakásban gyakran létesített homoszexuális kapcsolatot a tulajdonossal, ám a DNS-vizsgálat alapján kiderült, nem ő a tettes.

A rendőrök a homoszexuális vonalat követték

A nyomozás során előkerült egy huszonkilenc éves fiatalember, aki alkalmanként háromezer forintért elégítette ki szexuális partnere igényeit. Ezért a pénzért cserébe az ötvenéves férfi minden kérését teljesítette, ebből fedezte a játékgép-szenvedélyének forrását. A csütörtöki kihallgatáson mindent tagadott, de a rendőrök nyálmintát vettek tőle. Miután hazament, elbúcsúzott szeretteitől, összerakta a holmiját, és önként jelentkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Érezte, hogy a nyálminta kétséget kizáróan azonosítja, és arról is tudomása volt, hogy az édesanyját és a nővérét is kihallgatták.

A férfi elmondása szerint május 12-én ment fel az áldozat lakására, de ezúttal nem volt hajlandó perverz kéréseket teljesíteni. A későbbi áldozat ezen feldühödött, a szobafalról leemelt dísztőrrel pedig megsebesítette alkalmi partnerét. A dulakodásban O. Zoltán megszerezte a tőrt, majd döfött.

Az előzetes letartóztatását töltő fiatalembert elengedték, O. Zolánt pedig emberöléssel gyanúsítják.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.