Judit
-2 °C
8 °C

Rendőrökre támadtak a részeg turisták

2003.07.14. 17:50
Kapcsolódó cikkek (1)
Hét nyugati turista ellen is eljárás indult a hétvégén, mert rendőrökre támadtak Siófokon - tudta meg a HavariaPress. Ittas németek egy diszkóban verekedést akartak provokálni, az alkalmazottak rendőrt hívtak. Egy osztrák csoport pedig a vonaton nem bírt az erejével. Tiszafüreden 20 fiatal támadt az intézkedő rendőrökre.
Négy német turista egy szórakozóhelyen, három osztrák fiatalember pedig egy vonaton garázdálkodott, majd megtámadták a rendcsinálásra érkező járőröket is.

A németek verekedést próbáltak provokálni a Balaton-parti város egyik szórakozóhelyén, a diszkó magyar vendégeivel szemben. Az alkalmazottak rendőri segítséget kértek, a feltehetőleg ittas garázdák azonban nekimentek a rendőröknek is.

Balhé a vonaton

Az osztrák fiatalokkal szemben viszont egy vonatvezető kérte a siófoki rendőrök közbelépését. A társaság ugyanis Székesfehérvár óta hangoskodott, molesztálta az utasokat, és széttörte az egyik mosdó berendezését. Az úgyszintén ittas osztrákok ezután kötöttek bele az igazoltató rendőrökbe.

A verekedőket végül mindkét esetben előállították, velük szemben csoportos garázdaság illetve hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárás indult.

Húsz fiatal támadt a rendőrökre Tiszafüreden

Garázda fiatalok támadtak rá négy rendőrre a tiszafüredi strandon - tudta meg a HavariaPress. Az ügyben eddig négy egri garázdát vettek őrizetbe. A Szolnok megyei város rendőrei vasárnap hajnalban kaptak bejelentést egy 20-25 fős garázda társaságról.

Az értesítés szerint a fiatalok a strand egyik szórakozóhelyén törik-zúzzák a berendezést. Rövidesen négy rendőr érkezett a helyszínre, hogy megfékezze a randalírozókat. Az egyik fiatal azonban ekkor megpróbált megütni egy rendőrt, őt ezért a járőrök megbilincselték. Ezt látva viszont a többiek is nekimentek a rendőröknek, lökdösték, rángatták és ütlegelték őket.

A támadók a rendőrautót is megrongálták, s a magáról megfeledkezett tömeget csak az erősítés segítségével lehetett megfékezni.

A vizsgálat eddigi adatai szerint a támadók kábítószer befolyása alatt álltak a bűncselekmény idején. Ezt a gyanút megerősítette a kábítószer-kereső kutya jelzése is.

A fiataloknál kábítószergyanús anyagokat is lefoglaltak, ennek összetételét azonban még szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség. A dulakodás során két rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett. A hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított fiatalok ügyében a további eljárást a Szolnok Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal folytatja.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.