Emánuel
3 °C
12 °C

Repülő csészealjakat láttak Iránban?

2004.05.02. 12:50
A közel-keleti ország lakosai az utóbbi napokban többször számoltak be fényesen világító repülő tárgyak észleléséről sőt, az állami televízió is lejátszott egy felvételt, amelyen egy fehér korong látható a Teherán fölötti égbolton.
A helyi újságok és hírügynökségek jelentése szerint múlt hét kedden nyolc iráni városban az utcára özönlöttek az emberek, hogy láthassák a felhőkön átszűrődő zöld, vörös, kék és lila színű fénysugarakat. A legszínesebb ufókat az ország északi részén található Tabriz és Ardebil közelében, valamint a Kaszpi-tenger környékén észlelték, derült ki az IRNA hírügynökség jelentéséből.

Az iráni forradalmi gárda légierejének egyik tisztviselője úgy véli: az ország legfelsőbb nemzetbiztonsági tanácsának meg kellene vizsgálnia, hogy a távoli jövevények békés szándékúak-e. Az iráni csillagászati szövetség vezetője, Sa'dollah Nasiri-Qeydari ugyanakkor teljes képtelenségnek tartja a repülő csészealjakról szóló híreket.

Ismert égitest

A vezető csillagász szerint nem léteznek ufók, hiszen a távcsöveikkel már észlelniük kellett volna azokat. Márpedig a hírekben szereplő furcsa repülő tárgyakat nem szakértők látták, hanem falusi parasztok és pilóták. Szerinte a különös jelenségeket a Vénusz fénye okozhatta, amely az atmoszférán átszűrődve különböző színárnyalatú lehet.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.