Auguszta
5 °C
22 °C

Az ötödik embert már nem találta el az oktogoni lövöldöző

2002.10.29. 12:43
A sértettek meghallgatásával folytatódott kedden a két halálos áldozatot és két életveszélyes sebesülést eredményező 2000 nyári oktogoni lövöldözéssel vádolt Bódi Zsolt büntetőpere a Fővárosi Bíróságon. A vádirat szerint Bódi Zsolt 2000. július 4-én késő este, a barátnőjével történt veszekedés után, öngyilkossági szándékkal magához vette fegyverét. Az utcán megsebesített fiatalember vallomása szerint Bódi a lövés előtt neki csak annyit mondott: mit csináltok itt? A fegyveres férfi akkorra már lelőtt három embert a McDonald's-ban.
Bódi 2000 nyarán bement a VI. kerületben lévő, Teréz körúti McDonald's étterembe, és 1-1,5 méterről fejbe, illetve mellbe lőtt három huszonéves fiatalt, majd az utcán hasba lőtte negyedik áldozatát. Az étteremben lelőtt három fiatalember közül kettő a kórházban meghalt, a másik két áldozat életveszélyesen megsebesült. Bódi Zsolt egyik áldozatát sem ismerte.

Mit csináltok itt?

A keddi tárgyaláson a bíróság azt a fiatalembert hallgatta meg, akit a vádlott az utcán, mintegy 1-1,5 méteres távolságból lőtt hasba. A tanú az öccsével sétált a körúton, amikor észrevették, hogy a gyorsétteremből szaladnak kifele az emberek. A bejáratnál voltak, amikor a vádlott kifelé tartott a McDonald's étteremből. A férfi felszólítás nélkül közvetlen közelről hasba lőtte, miközben annyit mondott nekik: "mit csináltok itt?"

Futás a lövések elől

A fiatalember elmondta: a lövés után elzsibbadt, de még rákiáltott az öccsére, hogy meneküljön. A sebesült ezután a Szondi utca egyik nonstop boltjáig még eljutott, ott elveszette eszméletét. A sebesült öccse úgy számolt be az esetről, hogy miután a férfi a testvérét meglőtte, ő rohanni kezdett a körúton, és egy arab étkezdében futott be, ahol a személyzettől kért segítséget. Emlékezete szerint a vádlott többször utána lőtt, de az étkezdébe már nem ment be utána, mert elfogyott a lőszere.

Akár életfogytig

A vádlott és a második tanú vallomása között több ellentmondás is volt, amit a szembesítés sem tisztázott. Az ügyészség kérésére a bíróság további bizonyítási eljárást rendelt el. A legközelebbi tárgyaláson, február 11-én a perbeszédek hangzanak el, majd 13-án a bíróság kihirdeti az ítéletét. Bódi Zsoltot az ügyészség több emberen elkövetett emberöléssel vádolja, amiért 10-től 15 évig, illetve életfogytig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.