Ágnes
-13 °C
0 °C

Fűtőolajjal áztattak el egy házat

2003.07.13. 16:20
Egy német olajszállító egy házzal eltévesztette a címet, és több mint háromezer liter fűtőolajat engedett a pincébe.
Egy olajszállító tartálykocsi parkolt le a házak elé a németországi Marburg kertvárosi részén. A sofőr odasétált a ház bejárata melletti betöltő nyíláshoz, majd rácsatlakoztatta a jármű szivattyúját, és elkezdte bepumpálni a megrendelt háromezer liter fűtőolajat.

Olajban úszva

Amikor végzett, visszahelyezte a pumpafejet a gépkocsira és elégedetten pillantott a házra. Ám ekkor döbbenten látta, hogy a szomszédos házhoz tartozó, már használaton kívüli betöltőhöz csatlakoztatta a szivattyút, így nem egy tartályba, hanem egyenesen az alagsori helyiségbe nyomta az olajat, jelentette a Reuters. A szállító azzal védekezett, hogy már tizenöt éve van a szakmában, de nem emlékszik rá, hogy valaha járt volna abban az utcában.

Az olajszállító azonnal értesítette a rendőrséget, akik felfeszítették az ajtót, és lementek a pincéhez. A mintegy harminc teli fűrdőkádnyi olaj teljesen megtöltötte a pincét, és eláztatta a család személyes holmijainak nagy részét. Kihívták a tűzoltókat, akiknek sikerült körülbelül kétezer liternyi szennyezett olajat kiszivattyúzniuk. A többit azonban beszívták a bútorok és a falak. Végül a katasztrófavédelem embereit is ki kellett hívni, mert attól lehetett tartani, hogy a talajba szivárgó olaj környezeti katasztrófát okoz.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.