Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Olaszország kiűzné a sátánistákat és a vámpírokat

2003.04.23. 15:40
Olaszország erélyesen fel akar lépni a sátánista szektákkal és más okkult csoportokkal szemben, amelyek egyre nagyobb teret nyernek az Appennini-félszigeten. Az olasz jobboldal szigorúbb törvényeket sürget: a szektázást 5-14 év börtönnel sújtanák. Becslések szerint 650 sátánista szekta tevékenykedik Olaszországban. A legveszélyesebbek a pszichoszekták.
A Nemzeti Szövetség (AN) nevű jobboldali kormánypárt képviselői a héten törvénytervezetet terjesztettek a parlament elé, amelynek értelmében - Olaszországban először - törvénybe iktatnák az ezoterikus szertartásokkal való visszaélések elleni fellépést és büntetnék az ilyen cselekményeket.

A szektatagokat a titkos páholyok tagjaival azonos elbánásban akarják részesíteni és - ha a törvényjavaslatot a parlament elfogadja - öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtanák őket. Szexuális visszaélések, gyermekek bántalmazása, vámpírizmus és kábítószer-fogyasztás esetén a szektatagok büntetése akár 14 év börtönre is növekedhet.

- A szekták olaszországi elterjedése már riasztó méreteket öltött, és vészhangulatot váltott ki a társadalomban - mondta Roberto Alboni, a törvénytervezet értelmi szerzője.

Agymosás, őrület és anyagi romlás

Szakértők szerint 650 sátánista szekta tevékenykedik Olaszországban. A legveszélyesebb csoportok közé az úgynevezett pszichoszektákat sorolják, amelyek "őrületbe és anyagi romlásba" kergetik híveiket. A 15 olaszországi pszichoszektának együttvéve már 8500 követője van. Sok szekta külföldi eredetű, mint például az Indiában terrorcsoportnak minősített Ananda Marga, vagy a japán Soka Gakkai.

Több volt szektatag nemi erőszak elkövetésével és más szexuális visszaélésekkel vádolta meg a szektavezéreket. Szakértők szerint e szekták főleg a jómódú családokban keresik áldozataikat, akiket agymosásnak vetnek alá és kényszerítik őket arra, hogy vagyonukat a csoportnak ajánlják fel. Lelki kínzás, erőszak és drogok hatására a hívek egyre inkább függőségbe kerülnek a szektavezértől.

Sarlatánok és rabszolgák

Sokan arra kényszerültek, hogy elmeneküljenek Olaszországból és új életet kezdjenek más néven. A szekták áldozatait segítő Favis egyesület adatai szerint már hárommillió olasz került szekták és sarlatánok hálójába, amelyek, illetve akik okkultizmussal, rituálékkal, sőt erőszakkal teszik rabszolgájukká a híveket.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.