Ambrus
-7 °C
3 °C

Felakasztotta magát egy rab Sopronkőhidán

2003.12.07. 22:17
Felakasztotta magát zárkájában és meghalt egy elítélt a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben vasárnap. Bár megpróbálkoztak az elítélt újraélesztésével, ez nem vezetett eredményre.
Felakasztotta magát zárkájában és meghalt egy elítélt a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben vasárnap - közölte a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI-vel. A BVOP közleménye szerint az ellenőrzést végrehajtó körletfelügyelő kora délután észlelte az eseményt, azonnal levágta a foglyot a kötélről, és megkezdte újraélesztését. Rögtön értesítették az intézet egészségügyi ápolóját és a mentőket.

A közlemény szerint az újraélesztés nem vezetett eredményre, így a helyszínre érkező mentőorvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani. Az intézet parancsnoka értesítette a rendőrséget és az ügyészséget. A rendőrség államigazgatási eljárás keretében folytatott vizsgálata az idegenkezűséget kizárta - áll a közleményben.

Ezzel párhuzamosan a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és az intézet parancsnoka vizsgálatot rendelt el az eset körülményeinek tisztázása érdekében. Az öngyilkos fogoly rablás és más bűncselekmények miatt töltötte büntetését Sopronkőhidán.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.