Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Óraigazítás szombatról vasárnapra virradóra

2002.03.30. 15:40
Vasárnaptól újra a nyári időszámítás lép életbe: éjjel két órakor háromra kell igazítani az órákat. Az óraállítás nem érinti a a MÁV, a Volán és a Mahart menetrendjét, csak néhány járatnak kell 5-60 percet vesztegelnie.
Vasárnap, március 31-én kezdődik a nyári időszámítás, hivatalosan hajnali 2 órakor állítják át 3-ra az óramutatókat. Az idén fordul elő hetedik alkalommal, hogy az Európai Parlament és az Európai Unió döntésével megegyezően a korábban szokásosnál egy hónappal tovább, október utolsó vasárnapjáig tart a nyári időszámítás.

Az óraállítás csak néhány járatot érint

Az órák állítása nem érinti a MÁV, a Volán és a Mahart menetrendjét. Az óraigazítás éjszakáján a nemzetközi vonatok közül a Dacia expressz mindkét járatát Békéscsabán éri az átállítás, ezért mindkét szerelvény 60 perces várakozás után folytathatja útját. A belföldi forgalomban csupán egy járat érintett: a Füzesabonyból Budapestre éjjel 2.55 órakor induló személyvonat ugyanis 5 perces várakozás után indulhat útnak.

Malév: nyári időszámítás új menetrenddel

A Volán nemzetközi járatai közül néhány, akárcsak a vasúti közlekedésben, az átállás időpontjában ugyancsak megközelítően egy órát várakozik. A Malév új menetrendje a nyári időszámítással egyidejűleg lép életbe, így ezt nem érinti az óraigazítás.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!