Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Ítélet az Orbán nevében vásárolt cukor ügyében

2002.01.22. 20:42
Próbára bocsátották azt a férfit, aki - korábbi állítása szerint jótékony célra - vásárolt 5 és fél millió forintért kristálycukrot - Orbán Viktor és az akkor még miniszterkedő Torgyán József nevére kiállított hamis kártyákkal.
Próbára bocsátásra ítélte a Csongrád Megyei Bíróság - immár jogerősen- azt a soltvadkerti férfit, aki még 2000 szeptemberében Orbán Viktor, illetve Torgyán József nevére kiállított vevőkártyákkal vásárolt a szegedi Metro áruházban. A HavariaPress értesülései szerint a férfi 5 és félmillió forint értékben vásárolt kristálycukrot a hamis kártyákkal.

A soltvadkerti Bús Csaba a két kártyát barátja, az áruház egyik osztályvezetője segítségével váltotta ki Orbán és Torgyán nevére. Első fokon a Szegedi Városi Bíróság egy év próbaidőre, az osztályvezetőt pedig 50 ezer forint pénzbírságra ítélte. Bús Csaba fellebbezésére a jogerős ítéletet kedden a Csongrád Megyei Bíróság hozta meg, melyben helyben hagyta az első fokú ítéletet. A magánokirat- hamisításban segédkező osztályvezető az első fokú ítélet után nem fellebbezett.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!