Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Tizenegy év fegyház a nevelt lányával erőszakoskodó férfinak

2005.09.16. 15:16
Rendszeresen verte és erőszakolta nevelt lányát Orsós György. A férfi 1999-ben erőszakolta meg először az akkor még csak tíz éves lányt. Orsóst tizenegy év fegyházra ítélték.

Jogerősen tizenegy év börtönre ítélte a Pécsi Ítélőtábla Orsós Györgyöt. Az első fokon született ítéletet helybenhagyó döntés szerint a harmincnégy éves Orsós 1999-2001, illetve börtönbüntetéséből szabadulva 2002-2003-ban rendszeresen megerőszakolta 1989-ben született mostohalányát.

A vádlott ittas állapotban gyakran bántalmazta a feleségét és a sértettet is, aminek a közös gyerekek is szemtanúi voltak. A bántalmazások miatt 2003. januárjában a felesége a gyerekekkel elköltözött, azonban néhány hónap elteltével visszament a férjéhez.

A sértett, hogy elkerülje a korábbi zaklatások folytatását, öngyilkosságot kísérelt meg, s ekkor kórházba szállították.

A Pécsi Ítélőtábla Orsós Györgyöt bűnösnek találta a nevelése alatt álló, a 12. életévét be nem töltött személy sérelmére folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés és a nevelése alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért a vádlottat jogerősen 11 év fegyházra ítélte.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.