Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Agyonverte élettársát, ám három hétig még együtt lakott az áldozattal

2004.05.13. 17:44
Tizennégy év fegyházbüntetést kapott egy férfi, aki agyonverte élettársát Velényben. A 32 éves férfi féltékeny volt élettársára, ezért egy reggel többször megütötte, megtaposta, és egy székkel is fejbevágta a 24 éves nőt. Orsós József ezután hiába próbálta újraéleszteni a nőt. A nőt ezután letakarta és még három hétig egy fedél együtt lakott a holttesttel.
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben bűnösnek mondta ki és tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Baranya Megyei Bíróság elsőfokú ítéletében Orsós Józsefet, aki tavaly Velényben agyonverte élettársát, és három héten át együtt élt annak holttestével. A férfi fellebbezett a döntés ellen. A 31 éves Orsós 2000-ben költözött össze 24 éves barátnőjével. Kapcsolatuk zaklatott volt, a férfi gyakran megverte párját, amihez feltehetően az is hozzájárult, hogy a nő korábban prostituált volt, a vádlott pedig féltékenykedett.

Egy reggel felébredt és agyonverte párját

Orsós József egy barátaival átmulatott éjszakát követően 2003. augusztus 13-án reggel hazatért, aludt néhány órát, majd miután felébredt, bántalmazni kezdte élettársát. Sokszor megütötte, megtaposta, és egy székkel is fejbevágta, aminek következtében a fiatal nőt belehalt sérüléseibe.

Amikor a sértett már nem mozgott, támadója megpróbálta feléleszteni, de látta, próbálkozása hiábavaló, ezért az ágyra fektette és pokróccal letakarta az élettelen testet. A gyilkos ezt követően élte mindennapi életét, még halott párja segélyeit is felvette. A szomszédok azonban három hét után furcsa szagokat éreztek a ház felől, és értesítették a rendőrséget. Az áldozat tetemére a kiérkező járőrök találtak rá, Orsós Józsefet pedig emberölés gyanújával őrizetbe vették. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, vádlott és védője enyhítésért, valamint az ítélet minősítésének emberölésre változtatásáért nyújtott be fellebbezést.

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.

Teneriffe - Loro Park

Teneriffe és Spanyolország legmagasabb pontja a Teide ami a hasonló nevű Nemzeti Parkban terül el.