Árpád
-2 °C
9 °C

Féltékenységből ölt a pszichopata emigráns

2003.07.24. 18:04
Féltékenységi dráma állhat egy csehországi hármas gyilkosság hátterében. Litvinovice lakói szerint a hetvenes években Ausztriába emigrált Ladislav Packovcky pszichopata volt, elvált feleségét és a falú összes lakóját fenyegette.
Három szomszédját gyilkolta meg a dél-csehországi Litvínovice faluban, Ceské Budejovice mellett egy 49 éves, Bécsben élő cseh emigráns 20 éves fiával együtt. A gyilkossággal gyanúsított két férfit a rendőrség csütörtökön Prágában letartóztatta - jelentette be Stanislav Gross cseh belügyminiszter.

A helyi lakosok szerint a hetvenes évek végén Ausztriába emigrált férfi pszichopata volt, s a gyilkosság mögött szomszédsági viták, valamint féltékenység húzódik meg. A férfi még Bécsben elvált a feleségétől, aki visszatért szülőfalujába, Litvínovicébe. Volt férje időnként meglátogatta, s állítólag gyakran rendezett féltékenységi jeleneteket feleségének, illetve került összetűzésbe egykori falutársaival, akiket többször is életveszélyesen megfenyegetett.

Egy ilyen vita után került sor kedden a hármas gyilkosságra is. Az áldozatok - mindhárman férfiak - a szomszédban élő család tagjai: az 52 éves apa, 31 éves fia, valamint húgának 26 éves férje. A gyilkossággal gyanúsított Ladislav Pacovsky, illetve John fia után az osztrák rendőrség is nyomozott, mert feltételezték, hogy esetleg osztrák területre menekültek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.