Judit
3 °C
6 °C

Tizenhárom sérült a bikafuttatáson

2003.07.10. 13:25
Egy súlyos, tucatnyi könnyebb sérülést hozott a csütörtöki pamplonai bikafuttatást. A súlyos sérülést egy helyi férfi szenvedte el, őt gyomron döfte az egyik állat.
Három embert felökleltek a bikák, további tízen kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedtek a pamplonai San Fermin-ünnepi bikafuttatás negyedik napján. A Jandilla istálló hat bikája alig négy és fél perc alatt rohant végig csütörtökön a karámoktól az arénáig az észak-spanyolországi város utcáin a kijelölt 850 méteres szakaszon.

Fiatal amerikai sérült

Tekintse meg képeinket
Fotó: EPA
Mint a spanyol televízió élő közvetítésében látható volt, három, a bikák előtt futó spanyolt felökleltek a dühös állatok. Egyiküket, akiket a szarvdöfés a gyomrán ért, súlyos állapotban szállították kórházba. A könnyebb sérültek között van egy 14 éves amerikai fiú is.

Akadt azért szerencsés baleset is: egy fehér ruhás, piros kendős fiatalember elcsúszott az utca kockakövein és a bikák elé esett, de sértetlen maradt, így folytatta a futást - jelentette az AFP. A nyolc napig tartó San Fermin-fesztiválra több mint egymillió látogatót várnak Pamplona városába.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!