Auguszta
5 °C
22 °C

Főnökén állt bosszút az egyetemi lövöldöző

2001.12.14. 06:25
Kapcsolódó cikkek (1)
Főnökén állt bosszút az a férfi, aki életveszélyesen megsebesített egy villanyszerelőt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Mikulás-partija alatt - közölte a Népszabadság. T. István géppisztolyból eresztett sorozatot felettesére, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.
T. István (38) solymári villanyszerelőt gyanúsítja a rendőrség azzal, hogy december 7-én este Piliscsabán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem területén életveszélyesen megsebesítette S. András villanyszerelő csoportvezetőt, az egyetem dolgozóját. Szabó Jenő ezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a Népszabadságnak elmondta: a sértett munkahelyi felettese volt T. Istvánnak, és személyes konfliktusukat akarta rendezni egy géppisztolysorozattal.

December 7-én este az egyetem mintegy kétszáz diákja Mikulás-napi rendezvényt tartott, amit kevéssel tíz óra után áramszünet szakított félbe. A sötétbe borult egyetemi udvaron keresztül S. András villanyszerelő elment a trafóházig, hogy megnézze, mi történt. Akkor támadt rá az akkor még ismeretlen tettes.

A tanúk három-négy lövést véltek hallani, a rendőrség azonban tizenhat hüvelyt talált a tetthelyen. A lövéseket egy Scorpio típusú géppisztolyból adták le.

T. István nem ismerte be a bűncselekményt, de csütörtökön a bíróság előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés kísérletének alapos gyanúja miatt T. Istvánt előzetes letartóztatásba helyezze.

S. András állapota orvosai szerint az elmúlt napokban stabilizálódott, de még mindig nincs kihallgatható állapotban.

Spanyolország

A szélmalmok földjén - Consuegra és Almodóvar del Campo.

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.