Auguszta
5 °C
22 °C

Három pap is érintett az olasz pedofilbotrányban

2005.05.24. 10:46
Kiterjedt pedofilhálózatot leplezett le az olasz rendőrség. Tizenhat olasz tartományban 186 gyanúsított - köztük három katolikus pap és egy polgármester - ellen indítottak eljárást.

Siracusa ügyészsége hangolta össze a csaknem egy éve tartó nyomozást egy internetes hálózat után, amelynek tagjai 4-8 éves gyermekekről készült pornófilmeket és -képeket töltöttek le.

Az olasz hatóságok kedden reggel közöltek adatokat a kiterjedt és összehangolt akcióról, amelynek során a csendőrök és a pénzügyőrök házkutatásokat is tartottak a gyanúsítottaknál, általában "köztiszteletben álló" személyeknél. A pedofil termékek, a szexuális bűncselekményekről készült felvételek vásárlói között a katolikus papokon és egy polgármesteren kívül volt rendőr, önkormányzati képviselő és szociális munkás is.

A pedofil filmek letöltésével gyanúsított három katolikus pap Szicíliában, Lombardiában, illetve Trentino Alto Adige régióban folytatja lelkipásztori tevékenységét. A csendőrök által lefoglalt számítógépeiken jelentős mennyiségű pedofil videofilmet találtak, köztük olyan gyermekpornót, amelyet egy titkos jelszavakkal megközelíthető olasz szerver szolgáltatott számukra.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.