Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Petróleumlámpával világított a panelben

2003.01.26. 16:19
Kapcsolódó cikkek (1)
A konyhafülkében keletkezett a tűz szombaton este egy salgótarjáni toronyház egyik lakásában, amelynek bérlője a kórházba szállítást követően meghalt. A garzonházban átmenetileg 10 lakás vált lakhatatlanná.
A konyhafülkében keletkezett a tűz szombaton este egy salgótarjáni toronyház egyik lakásában - tájékoztatta a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-t. Szabó János őrnagy közlése szerint a lakásban nem volt elektromos áram, mert azt korábban kikapcsolta a szolgáltató.

A lakást bérlő férfi, aki szombaton este a kórházban meghalt, petróleumlámpával világított, a konyha pedig gáztűzhellyel volt felszerelve. A szóvivő ismertetése szerint a konyhában keletkezett tűz okait jelenleg is vizsgálják a tűzoltók és a rendőrök. Szabó János elmondta: egymás után engedik ki a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházból azt a hat embert, akit közepes vagy enyhe füstmérgezéssel szállítottak be szombaton.

Tóth Edit, az önkormányzati bérlakásokat üzemeltető Salgó Vagyon Kft. ügyvezető igazgatója a katasztrófavédelem és a rendőrség korábbi tájékoztatásait úgy pontosította, hogy két egymás mellé épült, egy 18 és egy 15 emeletes toronyház közül az utóbbi egyik lakásában keletkezett a tűz.

Tájékoztatása szerint átmenetileg 10 lakás vált lakhatatlanná a garzonházban. Hozzátette: ezek többsége az oltás miatt ázott be, néhány lakásnak pedig az ablakai törtek ki. Szólt arról is, hogy egy férfit, valamint egy asszonyt és két unokáját a Gorkij-telepi idősek otthonában helyezett el a polgármesteri hivatal. Bérleményük helyreállításáig itt biztosítják számukra a lakhatást.

Tóth Edit közölte: a belvárosi garzonház többi hajlék nélkül maradt lakója rokonokhoz, ismerősökhöz költözött.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.