Árpád
7 °C
21 °C

Meghalt a felgyújtott makói lány

2006.08.10. 09:16
A testfelülete 60 százalékán megégett lány szerdán vérmérgezést kapott, csütörtök hajnalban pedig meghalt. Pénzes Henriettát július 20-án gyújtották fel, a rendőrség egy 15 éves fiút gyanúsít.

Nem sikerült megmenteni a három hete Makón felgyújtott 18 éves lány, Pénzes Henrietta életét. A magyarcsanádi lányt július 20-án hajnalban erőszakolták meg, és gyújtották fel Makó külterületén.

Pénzes Henrietta testének 60 százalékán szenvedett égési sérüléseket. A lányt mesterséges kómában tartották, többször megoperálták. Állapota azonban nem javult, kezelőorvosa mindvégi hangsúlyozta, hogy a lány folyamatosan életveszélyben van. Szerdán újabb komplikáció, vérmérgezés lépett fel, és Henrietta legyengült szervezet nem bírta tovább a megpróbáltatásokat. Ilyen fokú égési sérülésekkel csoda lett volna, ha sikerül megmenteni életét.

A brutális bűncselekménnyel egy 15 éves helyi fiút, K. Andrást gyanúsítják. A rendőrség Pénzes halála miatt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésre változtatta a gyanúsítást. K. volt az, aki az áldozat barátja, S. Norbert szerint hazakísérte a lányt a végzetes reggelen. Bár a rendőrség egyelőre csak K. Andrást gyanúsítja, megdőlhet a magányos tettes teóriája

Ügyvédje, Tenke Anna szerint szerint K. már csak fizikai adottságai miatt sem hajthatta végre egyedül a támadást - a fiú jóval kisebb termetű áldozatánál. K. egyébként egyszer tett eddig vallomást. Akkor tagadta, hogy ő követte volna el a bűncselekményt, és meg nem erősített sajtóhírek szerint S. Norbert ellen vallott.

S. alibijét egyébként egy hetvenéves férfi igazolta, állítólag a bűncselekmény idején, életükben először, együtt horgásztak, és egy kocsmába is betértek, de a kocsmárosnő utólag ezt nem tudta igazolni, nem emlékezett rájuk. A 19 éves, magát egyetemistának hazudó fiút a rendőrök csak tanúként hallgatták meg.

K. András továbbra is előzetes letartóztatásban van, amit július 21-én egy hónapra rendelt el a bíróság. Ennek lejárta előtt az ügyészségnek indítványoznia kell a hosszabbítást, de összességében három évig lehet valaki előzetesben az első fokú ítélet meghozataláig.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.