Árpád
-1 °C
9 °C

Engedélyezték a pesti tengerpartot

2003.07.28. 19:57
Augusztus 6-án a terveknek megfelelően megnyílhat a Budapest Plage. A pesti Riviéra megszerezte az összes hatóság engedélyét így már a helyi önkormányzat sem tilthatja be a rendezvényt. Napernyők, nyugágyak, homok augusztus 6-20-ig.
Késő délután a XIII. kerületi ÁNTSZ engedélyét is megkapták a Budapest Plage rendezői, így a tervek szerint augusztus 6-án megnyílhat a pesti Riviéra, a "kételyek és ellenállások dacára".

"Egy-két héttel ezelőtt még sokan kételkedtek ebbe, vagy ellenszegültek" - nyilatkozta az MTI-nek Bér Beatrix, a kivitelező Atmosphere Kft. ügyvezetője. A szervezők a már meglévő területfoglalás engedélyen túl megkapták a tűzvédelmi szakhatósági engedélyt, és a Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztálya is hozzájárult a közúti forgalom eltereléséhez a Margit híd pesti hídfőjétől a Dráva utcáig tartó útszakaszon.

A rakpartot augusztus 3-án éjszaka zárják le, a partot két nap alatt építik át.

A pesti Duna-part Margit híd és az Árpád híd közötti szakaszán (a hídtól a Dráva utca magasságáig) párizsi mintára augusztus 6-20. között működne a Riviéra. A homokkal leszórt rakparton, cserepes pálmafákkal, nyugágyakkal kívánnak mediterrán tengerpartot idéző hangulatot teremteni. Noha a kéthetes attrakció színhelye a XIII. kerület, a rendezvényt ellenző helyi önkormányzatnak nincs lehetősége betiltani azt. A rakpart ugyanis Budapest tulajdona.

A pesti Riviéra ellen több polgári kör és egyéb jobboldali csoportosulás jelentett be tiltakozást.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!