Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Ingyen szilikonmellekkel csábít az amerikai sereg

2004.07.22. 10:17
Az Egyesült Államok hadseregében mind a négy hadnemben lehetővé tették a katonáknak és családtagjaiknak, hogy ingyenes plasztikai kezeléseken vehessenek részt. A hadsereg álláspontja szerint ezzel a katonai sebészek gyakorlatát gyarapítják.
Az Egyesült Államok hadserege eddig is a "Valósítsd meg magad" szlogennel csábította az újoncokat soraiba, most azonban a katonák és hozzátartozóik plasztikai műtétekre - így például mellnagyobbításra - is jelentkezhetnek az amerikai adófizetők pénzén - jelenti a Reuters egy amerikai magazin értesüléseire hivatkozva.

A júliusi New Yorker riportja arról számol be, hogy a haderő mind a négy ágában lehetővé tették a katonáknak és családtagjaiknak, hogy ingyenes plasztikai kezeléseken vehessenek részt - így többek közt ráncfelvarrással, mellnagyobbítással, ajakfeltöltéssel és orrplasztikával változtathatják külsejüket előnyösebbé a fegyveres erők tagjai. A hadsereg álláspontja szerint ezzel a katonai sebészek gyakorlatát gyarapítják.

"Bárki, aki egyenruhát visel, kés alá feküdhet" - nyilatkozott a magazinnak dr. Bob Lyons, a San Antonio-i Brooke Hadiklinikai Központ plasztikai sebészetének vezetője. A katonáknak az időigényes orvosi beavatkozás előtt ki kell kérniük feletteseik engedélyét - tette hozzá a professzor.

Mint a lap írásából kiderült, 2000 és 2003 között csaknem ötszáz mellnagyobbító műtétet végeztek a hadsereg sebészei katonákon, illetve családtagjaikon. A sereg egyik szóvivője annyival kommentálta a lap értesüléseit, hogy "a katonaorvosoknak is kell valakin gyakorolni".

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.