Judit
-2 °C
8 °C

Elutasítás a Budapest Plázsnak

2003.07.30. 12:01
Nem adta meg az építési engedélyt a Budapest Plázsnak nevezett homokos területre a XIII. kerületi önkormányzat. A szervezők ennek ellenére bizakodók.
Már postázta a fővárosi XIII. kerületi önkormányzat az építési elutasító határozatot az Atmosphere Kft.-nak, amely dokumentum szerint mégsem épülhet meg az újpesti rakparton a Budapest Plázsnak keresztelt homokos, pálmafás partrész.

Élelmiszer nem árulható

A kerületi önkormányzat több ponton találta szabálytalannak a "magyar tengerpart" megépítését. Gellért Lajos szóvivő az Indexnek elmondta: mivel élelmiszerforgalmazásra is kértek engedélyt, a polgármesteri hivatal megkereste a Budapest Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrzési Állomást, amely arról tájékoztatta őket, hogy nem teljesültek a feltételek, amely alapján engedélyt adhatnának.

Emellett közlekedési akadályai is vannak a plázsnak, a szervező ugyanis nem küldték el a megfelelő hiánypótlásokat. Gellért Lajos szerint méltányosan jártak el, hiszen a 60 napos ügyintézési időszakot 30 nap alá csökkentették le.

Gellért az Info Rádiónak elmondta: a Plázs szervezői fellebbezhetnek. Azt azonban, hogy a tervezett augusztus 6-i nyitásig hátralevő egy hét elegendő lesz-e az elbírálásra, nem tudja.

Megnyitom, punktum

"Hatodikán megnyitom a plázst, pont" - reagált Bér Beatrix főszervező a hírre. A főszervező ezt követően hozzátette, hogy még ma elküldik a kerületnek a hiánypótlást, és várakozása szerint ennek tükrében megadja az engedélyt a kerület. Az Atmosphere-nak lehetősége van a kerületi önkormányzat határozatát a Fővárosi Közigazgatási Hivatalnál megtámadni.

Úgy tudjuk, hogy a kerületi önkormányzat engedélye mellett az ÁNTSZ sem adta még áldását a tervre.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!