Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Kirabolták a Váci utcai Polgár Galériát

2003.12.23. 11:40
Műtárgyakat nem, csak több százezer forintot vitt el a Polgár Galériát kirabló fegyveres férfi Budapesten.
Az egyelőre ismeretlen, 30 év körüli férfi kedden délelőtt, tíz óra körül lépett be a Váci utcai Polgár Galéria pénzkifizető helyiségébe. A bőrkabátos támadó fegyvert szegezett az alkalmazottaknak, és a bevételt követelte. A HavariaPress hírügynökség értesülései szerint a férfi több százezer forintnyi készpénzt vett magához, majd menekülni próbált. A galéria alkalmazottjai ekkor megkísérelték feltartóztatni a támadót, ám a férfi fegyvert fogott rájuk, s az egyik nőt vállon is ütötte, majd futva távozott. Az elkövető csak a galéria alkalmazottjainak ellenállasa miatt vitt el aránylag kevés készpénzt.

Futva menekült

A férfi nem használta fegyverét, és személyi sérülés sem történt, mondta el Kozák László a BRFK-tól. A tanúvallomások szerint a támadó egy farmert és fekete bőrdzsekit viselő, 30 év körüli, körülbelül 180 centi magas férfi volt, aki a rablás után elfutott el a helyszínről. A rendőrség már megkezdte a nyomozást az ügyben, és ellenőrzik a biztonsági kamera által készített felvételeket is.

Százmilliós képlopás

November közepén több százmillió forint összértékben loptak el képeket egy ugyancsak Váci utcai galériából. A szemtanúk az éjjel egy rakodó teherautót láttak az üzlet előtt, és a riasztó is megszólalt. Később kiderült, hogy a képeket a Rubint Galéria tulajdonostársa szállíttatta el pénzügyi tartozás miatt.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!