Mátyás
7 °C
10 °C

Hűtlen kezeléssel is gyanúsítják Princz Gábort

2003.03.17. 15:59
Princz Gábort hűtlen kezeléssel gyanúsítja a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal a Budai Hengermalom Rt. egy üzletrészének megvásárlása kapcsán. Nehéz-Posony István, a Postabank egykori vezetőjének ügyvédje elmondta: a gyanúsítás szerint az üzletrészt 300 millió forintért vásárolta meg a Postabank és Takarékpénztár Rt. - amelynek elnök-vezérigazgatója Princz Gábor volt - holott az a szakértő szerint mindössze 179 millió forintot ért.
A védő szerint Princz Gábor panasszal élt a gyanúsítás ellen, de érdemi védekezését még nem adta elő. - Elkértük a tanúvallomásokat és a szakértői anyagokat, ezek birtokában írásban adjuk elő védekezésünket, amely arra alapul, hogy a szakértő véleményével szemben az üzletrésznek 300 millió forint volt a forgalmi értéke - tette hozzá Nehéz-Posony István.

150 milliárdos vagyonvesztés

A Postabank-ügyben csaknem fél évtizedig folytatott nyomozást az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Princz Gábor korábbi elnök-vezérigazgató és társai ellen gazdasági társaság vezető tisztségviselője visszaélésének alapos gyanújával. Az 1998-as kormányváltást követően több állami szerv büntetőfeljelentést tett a Postabanknál az előző ciklusban bekövetkezett, a szakértői megállapítások szerint több mint 150 milliárdos vagyonvesztés felelőseinek felkutatása érdekében.

A rendőrség megkerülte az ügyészséget?
Az ügyészség is vizsgálatot indított az ügyben, miután kiderült, hogy egy nyomozó a múlt héten felettese utasítására a KEHI-ből elhozta a Postabank-ügyről szóló jelentést. Ezt hétfőn jelentette be a legfőbb ügyész helyettese, Benovits Ervin, aki szerint a rendőrség nem tájékoztatta a nyomozást egyébként szigorúan felügyelő ügyészséget erről.

A nyomozás során az igazgatóság és a felügyelő bizottság több tagját is meggyanúsították, ám az fb-tagok ügyében bizonyítékok hiányában már korábban megszüntették az eljárást.

Újabb nyomozást rendeltek el

Múlt héten pénteken újabb nyomozást rendelt el a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) 2000 decemberében készült titkos jelentése alapján az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Postabank-ügyben.

Az ORFK tájékoztatása szerint a Princz Gábor és társai elleni nyomozás során került a múlt héten hétfőn a rendőrség birtokába egy 2000 decemberében készült KEHI-jelentés. Erről eddig nem tudott a nyomozóhatóság és amelynek tartalma arra utal, hogy a Postabank Rt. 1998. év végi konszolidációja során olyan gazdasági döntések születtek, amelyek hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúját alapozzák meg.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!