Árpád
-1 °C
9 °C

Pál apostol reinkarnációjának tartják Putyint

2005.04.11. 17:08
A Lenin-keresztények után újabb politikusimádó szekta bukkant fel Oroszországban. A nyizsnij-novgorodi szekta a kozmikus kommunistákkal szemben Putyint imádja, akiben Pál apostol reinkarnációját látják.

Pál apostol reinkarnációját véli felfedezni Vlagyimir Putyinban egy orosz szekta. A Nyizsnij-Novgorodban évek óta működő gyülekezett vallási ünneppé nyilvánította Putyin államfői beiktatásának a napját.

A Szűzanyát imádó szekta szerint Krisztus második eljövetele már megtörtént, jelenleg Isten hét fia és hét antikrisztus is él a földön. A szekta vezetője szerint Vlagyimir Putyin Pál apostol reinkarnációja, aki előbb Saulusként üldözte a keresztényeket, majd megtért, hogy egyre több embert fordítson az igaz hit felé. Ennek megfelelően a közösség tagjai minden évben ugyanúgy megülik az orosz államfő elnöki beiktatásának napját, mint a nagy egyházi ünnepeket.

A közösség tanaiban jut szerep II. Alekszij orosz ortodox egyházfőnek, akiben Pontius Pilatust vélik felfedezni, ám némiképp megváltozott "küldetéssel". A római helytartó orosz változata arra hívatott ugyanis, hogy megakadályozza Jézus újbóli megfeszítését.

Ez nem az egyetlen politikusokat imádó orosz szekta. Volgográdban a 90-es évek óta működik a "Kozmikus kommunisták pártja". A Lenin-keresztények, ahogy a szervezet tagjai nevezik magukat, a felvonulásokon Jézus, Lenin és Marx Károly képét hordozzák körbe. Egyébként mindegyik párttag valamilyen híres ember reinkarnációjának véli magát. Ennek megfelelően a párttagok soraiban egyaránt megtalálható Engels és Dávid király, Jézus Krisztus és Sztálin.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.