Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Kitépték áldozataik szívét a kongói lázadók

2003.01.15. 17:05
Kitépték áldozataik szívét, szisztematikusan erőszakolták meg a nőket és embereket ettek a lázadók - tárta fel az ENSZ kongói vizsgálata. A vizsgálócsoport szóvivője szerint mindent meg kell tenni a bűnösök bíróság elé állításáért.
Megerősítette a kannibalizmus tényét az ENSZ kongói vizsgálata - jelentette a BBC. Az Uganda által pénzelt Kongói Felszabadítási Mozgalom (MLC) és két kisebb lázadó csoport fegyveresei két és fél hónapon át, tavaly október közepétől januárig véres mészárlásokat hajtott végre. A lázadók az emberevés mellett kivégzéseket hajtottak végre, megerőszakolták a nőket és megkínozták a pigmeus népcsoport tagjait.

Kitépték a szívüket

Egy fiatal lány testét például apró darabokra vágták, majd megették - hangzott el a 350 szemtanú és áldozat meghallgatásainak egyikén. Más esetekben a lázadók egyszerűen kitépték áldozataik szívét vagy más belső szerveit, majd megetették velük az áldozat rokonait. A fegyveresek szisztematikusan erőszakolták meg a nőket és fosztogatták a házakat - írja a BBC.

"őrültek" - jellemezte a lázadó fegyvereseket az ENSZ egyik szóvivője. Mint mondta, mindenképpen bíróság elé kell állítani az önkontrolljukat vesztő vérengzőket. A vizsgálóbiztosok elküldték jelentésüket az ENSZ Biztonsági Tanácsának.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.