Előd
5 °C
11 °C

Ítélet a kiskunhalasi rablógyilkosság ügyében

2003.11.13. 11:10
Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélték annak a kiskunhalasi gyilkosságnak az elsőrendő vádlottját, melyet még 1999 októberében követtek el egy helyi bögrecsárda tulajdonosa ellen. A nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés másik tettese tizenkét évet kapott.
Az ügy harmadrendű vádlottja 1999 szeptemberében és októberében több alkalommal is arra bíztatta az első- és a másodrendű vádlottakat, hogy kövessenek el rablást. Elmondta nekik, hogy az egyik kiskunhalasi házban Gy. László bögrecsárdát üzemeltet, és valószínűleg sok készpénzt, mintegy 1,5-2 millió forintot tart otthon. A tippért cserébe a harmadrendű vádlott a megszerzett pénz 20 százalékára tartott igényt. Az ajánlatot az első- és a másodrendű vádlott többször is visszautasította, ám amikor az elsőrendű vádlott játékgépen eljátszotta annak a vendéglőnek bevételét, ahol dolgozott, úgy döntött, mégis rablással szerez pénzt.

Kevesellték a zsákmányt

A két elkövető október 21-én éjfél után behatolt a bögrecsárda tulajdonosának házába. Mire a sértett szobájába értek, a férfi felébredt. Az ágyból felkelő sértettet H. ököllel ütni kezdte, dulakodtak, s eközben H. Péter ráült a sértettre.

A dulakodásba a másodrendű vádlott is bekapcsolódott, megpróbálta a sértett lábait összekötözni. Majd miközben T. László értékek után kutatott, H. Péter vascsővel ütötte a sértett fejét, hátha elárulja, hogy hol rejtegeti a pénzét. Az áldozat elmondta: a szekrény alatt van a pénz, ám ott a vádlottak csak 50-60 ezer forintot találtak, amit keveselltek. A magatehetetlen, súlyosan sérült férfi száját a vádlottak dobozragasztó szalaggal beragasztották, odakötözték a szekrény lábához, s magára hagyták. Az áldozat legfeljebb 1-2 órával élte túl a támadást. A megszerzett pénzből a harmadrendű vádlott 10 ezer forintot kapott.

Fegyházban töltik

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért társtetteseként 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2003. április 11-én H. Péter 30 éves kiskunhalasi lakost, az ügy elsőrendű vádlottját.

A másodrendű vádlott, a 24 éves T. László 12 év fegyházbüntetést kapott, s 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. A felbújtó Cs. Gyulát 3 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélték.

A másodfokon csütörtökön helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a Bács-Kiskun Megyei Bíróság áprilisban hozott elsőfokú döntését.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!