Natália
-3 °C
8 °C

Őrizetben a rácalmási rablók

2003.12.16. 11:46
Nem először jártak a sértett házában az erőszakos rablók. December elején hősugárzót, magnót és televíziót zsákmányoltak, most az óráját vették el a megfélemlített férfitól.
A sértett hétfőn tett feljelentést a Fejér megyei rendőrségen, mert állítása szerint pénteken hajnalban két férfi kirabolta. A bejelentő elmondta, hogy a támadók betörték az ablakát egy téglával, majd berontottak a házba.

Egyikük többször is fejbe rúgta a kárvallott házigazdát, majd késsel fenyegetőzve elvette az óráját. A rémült férfi, aki a rugdosás miatt súlyos orrcsonttörtést szenvedett, átadta az órát a támadóknak. Az elkövetők búcsúzóul összetörték a sértett rádiósmagnóját is, majd elmenekültek.

Mivel a rablók meg is fenyegették a férfit, ő az eset után nem merte értesíteni a hatóságot, s végül csak ismerősei unszolására jelentkezett a rendőröknél.

Mint kiderült, a férfihoz már korábban, december 4-én is betörtek hasonló módszerrel. Akkor a férfi hősugárzója, magnója és televíziója bánta a betörők látogatását. A sértett ugyanakkor a rablók egyikében felismert egy rácalmási férfit, akiről rövidesen kiderült, hogy a december eleji betöréssel is ő gyanúsítható.

Ezek után a dunaújvárosi nyomozók pár óra alatt elfogták a 27 éves gyanúsítottat, és vele egykorú, szintén helybéli társát. Az utóbbi férfi ellen rablás, míg az előbbi ellen lopás, rablás és súlyos testi sértés miatt is büntetőeljárás indult. A dunaújvárosi kapitányság munkatársai mindkét férfit orizetbe vették.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.