Mária
-6 °C
-2 °C

Rejtélyek a Mesteriben elhunyt fiú halála körül

2001.06.20. 17:34
A korábbi jelentésektől eltérően nem vízbe fulladt, hanem ismeretlen eredetű hő kiváltotta sokk okozta egy 13 éves fiú halálát Mesteriben. A kisfiú mellén égési nyomokat is találtak, de nem tudják, mitől származhatnak a sebek.
Nem fulladás, hanem valamilyen, hő hatására fellépő sokkhatás okozta annak a 13 éves fiúnak a halálát, aki pénteken a Vas megyei Mesteriben a termálfürdő medencéjébe esett - közölte az időközben elkészült orvos szakértői véleményre hivatkozva szerdán Ökrös Attila, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense. A gyermek napszúrást kaphatott, valószínűleg elveszítette az eszméletét, és ezért esett a medencébe - tette hozzá.

A kemenesmihályfai fiú osztálykiránduláson volt Mesteriben, de nem fürdött, a medence széléről figyelte társait. Egyszerre, eddig tisztázatlan körülmények között belefordult a termálmedence vizébe, társai és tanárai azonnal a segítségére siettek, kihúzták a vízből, de újraéleszteni már nem tudták - mondta.

Titokzatos égésnyomok a fiú mellkasán

Az MTI munkatársa hivatalosan meg nem erősített forrásból úgy értesült, hogy a gyermek mellkasi részen friss égésnyomokat találtak a szakértők. A vizsgálat ezért arra is kiterjed, hogy az égési sérülések származhattak-e esetleg a medencénél lévő meleg vizes zuhanyozóktól.

Parádi József, a Mesteri Termálfürdő Kft. ügyvezető igazgatója kizártnak tartja, hogy a termálvizes zuhanyzóból kifolyó víz sérüléseket okozhatott volna. A medencéknél lévő csapokba csak kevert víz kerülhetett, amely legfeljebb testhőmérsékletű - mondta. Az égési sérülések - Parádi József szerint - származhattak a medence vízéről visszatükröződő napsugaraktól is.

A baleset körülményeit a rendőrség továbbra is államigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!