Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Rekordnyeremény a lottón

2001.11.25. 19:10
A hazai lottózás történetének legnagyobb nyereményét, 1,1 milliárd forintot vihet haza az a személy, aki egymaga mind az öt számot eltalálta az eheti fordulóban. Csaknem tízmillió szelvénnyel játszottak a héten.
Az ötös lottó 47. játékhetén egy darab öttalálatos lottószelvényt találtak a játékba küldött szelvények száz százalékos feldolgozása után - tájékoztatta Somorai László, a Szerencsejáték Rt. szóvivője vasárnap este az MTI-t.

Hozzátette: a nyeremény pontos összegéről még nem tud információt adni, várhatóan 1,1 milliárd forintot vihet el a szerencsés játékos. Elmondta azt is, hogy ezen a héten több mint 9,5 millió szelvénnyel játszottak. A pénz a 19. hete halmozódott.

A magyarországi ötöslottó-játékok történetében a mostani összeg minden idők legnagyobb nyereménye.

Négytalálatos szelvény 129 darab volt, nyereményük egyenként 570 967 forint. A háromtalálatos szelvényre 7802, a kettesekre 609 forintot fizetnek. A Joker-játékban az első nyerőosztályban nyereményt elért szelvény nem volt.

Emlékeztetőül a nyerőszámok: 8, 23, 25, 54, 79. Joker-szám: 6 6 9 1 6 3.

Mák

Az öttalálatosok száma évente általában öt és kilenc között mozog. Annak a matematikai esélye, hogy mind az öt számot eltaláljuk, a számítások szerint csaknem 1:44 millióhoz.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.