Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Nyomozati anyagokat adott el a rendőr alezredes

2003.02.20. 12:21
Előzetes letartóztatását indítványozták csütörtökön egy Fejér megyei rendőr alezredesnek; hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel gyanúsítják. A Fejér megyei rendőr hivatali hatalmával visszaélve jogellenesen adott ki nyomozati adatokat, illetve különböző információkat anyagi ellenszolgáltatásért.
Az alezredes egy gyanúsított ellen folyó nyomozási eredményekről egy erre a célra fenntartott mobiltelefonon tájékoztatta az érintettet, s ezzel nagymértékben megnehezítette illetve akadályozta a rendőrség munkáját - nyilatkozta Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Kapcsolati háló

A székesfehérvári rendőrtiszt pénzért és egyéb anyagi ellenszolgáltatásért különböző gépjárművekre vonatkozó információkat is kiszolgáltatott a nyilvántartásból. Hozzátette: a több éven át tartó megfigyelés során titkosszolgálati módszereket és eszközöket is használtak a rendőrtiszt és kapcsolatai felderítésére. Szintén indítványozták előzetes letartóztatását vesztegetés alapos gyanúja miatt annak a férfinek, aki anyagi javakat adott az alezredesnek.

A szóvivő nem kívánta megerősíteni, sem cáfolni, hogy a kedden őrizetbe vett rendőrtiszt ügye kapcsolatba hozható-e az úgynevezett székesfehérvári maffiaüggyel, amelyben 2001-ben húsz székesfehérvári rendőr, ügyész, valamint büntetés-végrehajtási dolgozó ellen vesztegetés, hivatali visszaélés, valamint államtitok sértés és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozással.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.