Eleonóra
1 °C
7 °C

Nyárra sutba dobják a tányérsapkát

2002.05.09. 08:45
Kapcsolódó cikkek (1)
Megjelentek az első baseballsapkás rendőrök a főváros utcáin. Az aranyjelvényes fejfedő, a sportos eleganciát sugárzó, vadonatúj nyári egyenruha végérvényesen leváltotta az évtizedes régi modellt, a megszokott tányérsapkával együtt - írja a Magyar Hírlap. Üröm az örömben, hogy sok ruhát át kell alakítani, mert nem stimmel a méret.
A meleg idő beköszöntével mind nagyobb számban találkozhatunk az utcákon vadonatúj nyári egyenruhában feszítő rendőrökkel. A világoskék ing a sötét pantallóval, nyakkendővel és sapkával mind színösszetételében, mind fazonjában modernebb és sportosabb benyomást nyújt, mint a régi módi.

Újra kell szabni az ingeket és a nadrágokat

A rendőrség berkein belül nem aratott egyöntetű sikert az új egyenruha, noha a modell összeállításába maguk a rendőrök is beleszólhattak. Elsősorban az impregnált dzsekit érte kritika. A lap információi szerint számos rendőri egységnél azért kénytelenek a mai napig a régi felöltőt hordani, mert a méretre készült nadrágok és ingek jelentős részét át kellett alakítani. Az "utómunkálatok" költségeit központilag finanszírozták.

A kollekció egyébként egy sapkából, egy pantallóból, három ingből, két pár zokniból, egy textildzsekiből, valamint egy pár váll-lapból áll. Mindezért 32 ezer forintos vételárat fizetett ki a Belügyminisztérium.

A tűzoltók és a határőrök is cserélnek

A rendőrök mellett a tűzoltók és határőrök is ugyanebben az öltözetben látják el mostantól a szolgálatot. Csak a fegyvernemre utaló jelek alapján lehet különbséget tenni közöttük.

A Magyar Hírlap értesülései szerint az új téli egyenruhára is leadták megrendeléseiket a hivatásosok. Őszre a gyártó várhatóan leszállít minden öltözetet, így 2002 karácsonyán már az új téli egyenruhában szolgáló rendvédelmisekkel találkozhatnak az állampolgárok.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Bali

Tanácsok és TOP 5 látnivaló.