Judit
-2 °C
8 °C

Kihallgatták a debreceni lövöldözés túlélőjét

2003.07.21. 21:23
A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség munkatársai hétfőn kihallgatták a múlt heti debreceni lövöldözés egyetlen túlélőjét - közölte a megyei főügyész az MTI-vel. A sérült férfi a féltékeny rendőr ámokfutásáról egy teljesen új variációt mondott el, ezért az ügyészségnek további vizsgálatokat kell elvégeznie.
Mint arról beszámoltunk, július 15-én, kedden Debrecenben egy lakótelepi totózó előtt egy szolgálaton kívüli rendőr önvédelmi fegyverével lelőtt egy nőt és egy férfit, életveszélyesen megsebesített egy másik férfit, majd öngyilkos lett.

Nagy Kálmán Hajdú-Bihar megyei főügyész tájékoztatása szerint a lövöldözés túlélőjének kihallgatása során újabb információk merültek fel az üggyel kapcsolatban, valamint bebizonyosodott, hogy féltékenység miatt gyilkolt az egykori rendőr.

"A sérült férfi a kihallgatás során a történtekről, a lövések sorrendjéről egy teljesen új variációt mondott el, ami a vizsgálat eddigi adataival nem egyezik" - mondta Nagy Kálmán. Az ügyészségnek további vizsgálatokat kell elvégeznie, hogy ellenőrizze az elmondottakat. A megyei főügyész hozzátette: a férfi a történtekkor végig életveszélyben volt, ezért nem biztos, hogy pontosan emlékszik az eseményekre.

Rákos Ildikó, a Kenézy Gyula Kórház sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta: a kórházban ápolt férfi állapota kielégítő.

A lövöldözésben meghalt asszony a Kenézy kórház röntgenasszisztense volt, munkatársai a két árván maradt gyereke megsegítésére gyűjtést szerveznek. A tájékoztatás szerint az adományokat a "Kenézy az Aranyi Marianna árváiért", az OTP 11738008-20813660 számú közérdekű számlára fizethetik be. A számlát a Kenézy kórház 100 ezer forinttal nyitotta meg.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.