Miklós
-7 °C
2 °C

Újabb repülőgép tűnt el Afrikában

2003.06.19. 11:50
Néhány héttel egy Boeing eltűnése után újabb repülőgépnek veszett nyoma Afrikában. Egyesek szerint terroristák állnak a háttérben, mások szerint csak homályos üzleti vitákról van szó.
Ezúttal egy kétmotoros Piper Seneca típusú gépet keresnek, amely egyetlen utasával június 12-én szállt fel Tanzánia fővárosából, Dar es Salaamból. A sajtó szerdán kezdett cikkezni az esetről, miután a repülőgép nem érkezett meg arra a repülési tervben kijelölt zambiai leszállóhelyre, ahol tankolnia kellett volna. A gépet vezető dél-afrikai pilóta tapasztaltnak számít.

Eltűnt egy kilencventonnás is

Boeing 727
Továbbra sem találják azt a Boeing 727 típusú utasszállítót sem, amely május 25-én, Angolából tűnt el. A húszéves gép tizennégy hónapnyi parkolás után gördült ki a felszállópályára, majd felszállt. A pilóta nem válaszolt az irányítótorony hívására, így azt sem tudni, hogy a gép merre tartott. Keresésében a CIA és az Interpol is részt vesz.

Sötét üzletek

A 2001. szeptember 11-én a New York-i Világkereskedelmi Központ ellen elkövetett merényletek miatt nem tartják kizártnak, hogy terroristák állnak a repülőgépek eltűnésének hátterében. Az amerikai hatóságok azonban azt is elképzelhetőnek tartják, hogy csak egy üzleti vitáról van szó. Illetékesek szerint Afrikában évtizedeken át megszokott dolog volt, hogy a csempészethez használt gépek szinte naponta váltottak papíron tulajdonost, hogy lenyomozhatatlanná váljanak.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!