Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Ítélet a rétsági buszbaleset ügyében

2003.05.29. 12:15
Négy év tíz hónap fogházbüntetésre ítélték jogerősen azt a férfit, aki 2001 novemberében kamionjával egy autóbuszba rohant. A szerencsétlenségben hat ember halt meg. A vádirat szerint a sofőr 92 kilométeres sebességgel haladt Rétság központjában a tragédia előtti pillanatokban.
A Nógrád Megyei Bíróság jogerősen négy év 10 hónap fogházbüntetésre ítélte azt a lengyel kamionsofőrt, aki hat ember halálát okozta, amikor az általa vezetett kamionnal egy a megállóban álló autóbuszba rohant Rétságon 2001 novemberében. Barsi József, a Nógrád Megyei Bíróság szóvivője az MTI-nek csütörtökön elmondta: a megyei bíróság szerdán meghozott ítéletében megváltoztatta az elsőfokú ítélet büntetéskiszabási részét.

Bűnösnek találták

Ismertette: a Balassagyarmati Városi Bíróság tavaly novemberben első fokon négy év fogházra ítélte Robert Markowskit, akit halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségében talált bűnösnek. A 33 éves lengyel származású kamionsofőrt a városi bíróság mellékbüntetésként öt év közúti járművezetéstől eltiltásre ítélte. Akkor az ügyész a főbüntetés súlyosbításáért, a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Néhány másodpercre elaludt

A szóvivő közlése szerint a Nógrád Megyei Bíróság másodfokú, jogerős ítéletében a bűnösség és a mellékbüntetés tekintetében helyben hagyta a városi bíróság ítéletét. A vádirat szerint a lengyel kamionos óránként 92 kilométeres sebességgel haladt 2001. november 20-án Rétság központjában. Néhány másodpercre elaludt, és előbb egy autónak, majd a járdán végighaladva a buszmegállóban várakozó távolsági autóbusznak ütközött.

A járdán tartózkodó, illetve az autóbuszra felszálló utasokat ütötte el. A baleset következtében öten a helyszínen meghaltak, egy nő a kórházba szállítás után, decemberben halt bele sérüléseibe. A balesetben további 12 ember sérült meg.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.