Natália
-3 °C
8 °C

Magára robbantotta a házat

2003.06.30. 18:20
Öngyilkossági szándékkal magára robbantotta a melléképületét egy férfi a Bács-Kiskun megyei Tataházán - tudatta az Objektív Hírügynökséggel a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete. A férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett, helikopterrel szállították kórházba.
A detonáció a Kossuth utcai lakóház melléképületében történt. A 45 éves házigazda férfi a 20 négyzetméteres helyiségben úgy akart véget vetni életének, hogy leszerelte a 11,5 kilogrammos PB gázpalack csövét, kinyitotta a csapot és amikor a helyiség telítődött gázzal, rágyújtott egy cigarettára.

A gyufa lángja belobbantotta a kiömlött gázt, és óriási detonációt okozott, amely szétvetette az épület mennyezetét, megemelte a tetőszerkezetet, megrepedeztek tőle a falak, az ajtók és ablakok kiszakadtak a helyükből, a gázpalack azonban nem robbant fel.

Súlyos égési sérüléseket szenvedett

A belobbanó gáztól meggyulladt a függöny, néhány textília és a bent tartózkodó háztulajdonos ruhája is. A bácsalmási és bajai tűzoltók eloltották a lángokat. A férfi súlyos, II. fokú égési sérüléseket szenvedett, testfelületének több, mint 50 százaléka megégett és a tüdeje is károsodott.

A mentők a tűzoltók segítségével az udvarra vitték, hogy ott stabilizálják az állapotát. A sérültért mentőhelikopter indult, amely a pécsi klinikára szállítja.

A rendőrség bűncselekményre utaló jelet nem talált, ezért államigazgatási eljárás keretében vizsgálják az öngyilkossági kísérlet körülményeit.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!