Judit
-2 °C
8 °C

Tigris támadt a szülinapos idomárra

2003.10.05. 11:36
Roy Horn mikrofonnal védekezett, a bengáli tigris a nyakánál fogva húzta ki a színpadról.
Életveszélyes állapotban szállították kórházba Roy Horn idomárt, akit Las Vegas-i Mirage kaszinó-hotelben, a "Siegfried and Roy Show" közben támadott meg egy fehér tigris.

Montecore, a hétéves bengáli hímtigris a pénteki műsorban fittyet hányt az artista parancsaira és elkapta Horn karját. Amikor az mikrofonjával csapkodva megpróbálta elhessegetni magától, a tigris nyakon harapta és kivonszolta a színpadról.

A tragédia éppen Horn 59. születésnapján történt - jegyezte meg a Reuters.

Évtizedek óta dolgoznak együtt

- A Las Vegas-i egyetemi kórház orvosai több mint kétórás műtétet hajtottak végre Hornon, állapota kritikus, de stabil - közölte a Mirage szóvivője, hozzátéve: két-három napba is beletelhet, amíg sérüléseinek mértéke teljesen felmérhető.

Horn partnere, a 64 éves Siegfried Fischbacher a baleset pillanatában nem volt a színpadon, mert éppen átöltözött a kulisszák mögött.

A német származású idomárduó 14 év alatt több mint ötezer előadást tartott már a Mirage-ban, de fehér tigriseik és oroszlánjaik sohasem támadtak rájuk. A szálloda 2001-ben életre szóló szerződést kötött velük. Több mint 35 esztendeje léptek fel műsorukkal Las Vegasban.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!