Natália
-3 °C
8 °C

Két embert megölt egy olaszországi ámokfutó

2005.06.28. 06:52
Két embert megölt, nyolcat megsebesített egy olaszországi ámokfutó. A kilakoltatása ellen tiltakozó férfi folyamatos tűz alatt tartotta a rendőröket, a hatóságok sokáig a sérülteket sem tudták elszállítani.

Több embert megölt, sokakat megsebesített egy lövöldöző ámokfutó hétfőn az észak-olaszországi Novara körzetében, Milánótól 30 kilométerre nyugatra. Az 51 éves férfi Bogogno településen lévő házában elbarikádozta magát, és vadászpuskával lövöldözni kezdett katonai csendőrökre és egy bírósági alkalmazottra, majd a járókelőkre is tüzet nyitott.

A csendőrség végül megrohamozta a házat, és elfogta a dühöngőt. A férfi katona volt, tapasztalt vadász és jó lövész: legalább két embert - egy járókelőt és egy carabinierit - megölt, további nyolcat - hat csendőrt, egy nőt és egy férfit - megsebesített az első jelentések szerint. Az egyik sérült állapota életveszélyes.

A sebesültek egy része sokáig a ház előtt hevert, az ámokfutó ugyanis órákig tűz alatt tartotta a területet, és nem engedte a segítségnyújtást sem. A rendőrök óvakodtak megrohamozni a házat, mert az ámokfutó több családtagja - anyja, nagynénje, nővére férjével és gyermekeivel - is a házban volt.

A bírósági alkalmazott kilakoltatási végzést akart átnyújtani, és a férfi valószínűleg ekkor vesztette el a fejét, és kezdett lövöldözni. .

A házat közel száz rendőr és csendőr zárta körbe, és egy különleges kommandós egységet is Bogognóba irányítottak az olasz hatóságok.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!