Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Eldugott skót falu a CIA stratégiai térképén

2003.02.11. 10:50
A CIA-ügynökök számára kiadott ismertető könyvben Kabulhoz hasonló létfontosságú településként szerepeltettek egy skót falut.
Egy mindössze kétezer lelkes skót falú, Forth is feltűnt azon a Nagy-Britannia térképen, amely a CIA-ügynökök számára a stratégiai fontosságú településeket jelöli. A könyvet maga a Központi Hírszerző Hivatal (CIA) adta ki az idén, hogy ezzel munkatársai tájékozódását segítse. A település azonnal eltűnt a CIA weboldaláról, amikor a Daily Record nevű lap rákérdezett az ügynökségnél, hogy mi alapján vált a skót falú stratégiai jelentőségűvé. A CIA egyik szóvivője is értetlenül áll a történtek előtt, szerinte esetleg egyik ügynöküknek lehetett ott valamilyen kapcsolata.

Egy iskola, két kocsma

A Glasgowtól mintegy ötven kilométerre fekvő faluban alig 2300 ember él. A település egy iskolával, két kocsmával és öt kis bolttal dicsekedhet. A település méretére jellemző, hogy a helyi rendőrségi állomás egy sorház földszintjén található. A rendőrök elmondták, nem tudják hogyan kerülhettek egy kategóriába a szomáliai Mogadishuval, vagy az afganisztáni Kabullal a CIA-könyvben. Lanarkshireben fekvő Forth-ban például bűnözésről sem érdemes beszélni, mert a falu lakói szinte mind ismerik egymást, jelentette az Ananova.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.