Judit
-2 °C
8 °C

Scud rakétát kínálnak eladásra az eBayen

2005.01.22. 13:19
Hollywoodi filmgyártóknak adná el Scud típusú közép-hatótávolságú rakétáját Richard Moore. A rakétához hordozható kilövőállást is adna. Utóbbi remek hobbiautó, alig háromezer kilométert futott, igaz, fogyasztása csaknem finanszírozhatatlan.

Indítójárművel együtt eladó egy Scud rakéta, jelentette a Daily Record. A közép-hatótávolságú fegyver tulajdonosa abban bízik, hogy egy hollywoodi filmcég hajlandó lesz megadni a fegyverért elkért 22 500 fontot (nyolcmillió forintot).

Az eBay aukciós weboldalon feladott hirdetésében a világ legnagyobb hobbiterepjárójaként jellemzi a rakéta hordozható kilövőállását. Ugyanakkor azt is elismeri, hogy a fogyasztása elképesztő. A jármű előnye, hogy eddig mindössze háromezer kilométert hajtották.

A Scud-rakéták számos kommunista és posztkommunista ország haderejében vannak rendszeresítve. Élesben eddig csak Irak használta a fegyvert, az első öbölháború idejént több tucat rakétát lőtt ki Izraelre és a szaúd-arábiai amerikai bázisokra. A közepes hatótávolságú rakéta elég fejletlen, célpontossága elenyésző, nagyobb városok és kisebb országok eltalálására épphogy alkalmas.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!